Mesafeli Satış Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesine İlişkin Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

Mesafeli Satış Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesine İlişkin Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

  1. Sözleşmenin Taraflari

1.1. Satıcı’ya İlişkin Bilgiler:

Ünvanı : Ayşe Nilüfer ERDENDOĞDU

Adresi : Valide-i Atik Mah. Eski Toptaşı cad. Nilüfer Apt. No: 114  D:7

PK34660

Üsküdar/İstanbul

Tel. : +90 5308898414

E-posta : madamlotusshop@gmail.com

Ürün İade Adresi : Valide-i Atik Mah. Eski Toptaşı Cad. Nilüfer Apt . No:114 D:3 

PK34660

Üsküdar/İstanbul 

1.2. Tüketici/Alıcı’ya İlişkin Bilgiler (*):

Adı/Soyadı/Unvanı

Adresi

Telefon

E-posta adresi

(*) Alıcının ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişi olması ve/veya Sözleşme konusu ürüne ait faturanın ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden alıcı adına kesilmesi durumunda; alıcı, işbu Sözleşme ve kanunda düzenlenen tüketicilere özel hak ve imkanlar tanımaya yönelik hükümlerden ve tüketici haklarından faydalanamaz

  1. Sözleşmenin Konusu

ALICI’nın SATICI’ya ait madamlotus.com internet sitesinden (bundan böyle “SİTE” olarak anılacaktır) elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün/lerin satın alınması/satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (TKHK) ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri ve ilgili diğer tüm yasal düzenlemeler ve uygulamalar gereğince tarafların karşılıklı hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

  1. Sözleşme Konusu Ürün/ler ve Ürün Bilgileri:

3.1. Ürün Nitelikleri:

  1. Ürün Cinsi/Modeli

Ürün adedi

Satış Fiyatı (KDV dahil)

Vadeli Fiyatı(KDV dahil)

Ara Toplam

Kargo Ücreti

İndirim Bedeli

TOPLAM

3.2. Ödeme ve Teslimat:

Ödeme Şekli ve Planı

Teslimat Adresi

Teslim Edilecek Kişi

Fatura Adresi

3.2.1. ALICI, kredi kartı veya banka kartı aracılığı ile peşin veya taksitli şekilde ödeme yapacak olup; ürünler, SATICI’ya siparişin iletildiği günden itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde kargo firması vasıtası ile Teslimat Adresi’ne teslim edilecektir.

3.2.2. Teslim anında ALICI’nın ya da TÜKETİCİ’nin belirlediği üçüncü kişinin adresinde bulunmaması durumunda dahi SATICI edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, ALICI’nın ürünü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun SATICI’ya iade edilmesinden dolayı oluşan giderlere ALICI katlanacaktır.

3.2.3. Varsa ürün teslim masrafı olan kargo ücreti, ürün bedeline dahil olmayıp; ALICI tarafından ödenecektir.

3.2.4. ALICI’nın kusuru veya ihmali dolayısıyla ürünlerin belirtilen süre içerisinde ve/veya taahhüt edilen şekilde ve kişiye teslim edilememesi durumunda SATICI’ya sorumluluk atfedilemez.

3.2.5. TARAFLAR, aşağıdaki şartların SATICI tarafından sağlanması hâlinde ALICI’ya eşit kalite ve fiyatta başka bir mal tedarik edilebileceği hususunda mutabıklardır:

  1. Haklı bir nedenle sözleşme konusu malın tedarik edilemeyeceğinin anlaşılması.
  2. ALICI’nın açık ve anlaşılabilir bir şekilde bilgilendirerek onaylarını alması.

3.2.6. SATICI, sipariş konusu ürünün tedarikinin imkânsızlaşması halinde, bu durumu öğrendiği tarihten itibaren 3 (üç) gün içinde ALICI’ya yazılı veya kalıcı veri sağlayıcısı ile bildirir ve 14 (on dört) günlük süre içinde toplam bedeli ALICI’ya iade eder.

3.2.7. ALICI’ya ait kredi kartının yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ürünün tesliminden sonra ilgili banka veya finans kuruluşunun ürün bedelini SATICI’ya ödememesi halinde, ALICI kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünü 3 (üç) iş günü içinde SATICI’ya iade etmek zorundadır. Bu takdirde kargo masrafını SATICI üstlenmez.

3.2.8. İşbu Sözleşmenin ayrılmaz parçası olan Ön Bilgilendirme Formu’nun onaylanarak Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin akdedilmesinden sonra, herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez ise veya banka ödemesi iptal edilirse, ALICI’nın ürün bedelini ödeyerek SATICI’yı bilgilendirmesine dek; SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden imtina eder.

3.2.9. SATICI mücbir sebepler, teslimi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesintiye uğraması ve başkaca olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü/leri süresi içinde teslim edemez ise, bu durumu ALICI’ya bildirecektir. Bu takdirde ALICI (i) siparişin iptal edilmesini, (ii) sözleşme konusu ürünün/lerin varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya (iii) teslimat süresinin mücbir sebebin/engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği toplam tutar 14 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün/ler tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 3 iş günü içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasının alacağı sürenin SATICI’nın sorumluluğunda olmadığını bilmekte ve kabul etmektedir.

3.3. Fatura Bilgileri (**)

Adı/Soyadı/Ünvanı

Fatura Adresi

(**) Fatura, sipariş teslimatı sırasında teslimat adresine sipariş ile birlikte teslim edilecektir.

  1. Genel Koşullar

4.1. ALICI, SİTE’de ürünün/lerin temel özellikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimata ilişkin ve diğer ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve bu konularda elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

4.2. ALICI, işbu Sözleşmenin ayrılmaz parçası olan ön bilgilendirmeyi elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce, adres, siparişi verilen ürüne/lere ait temel özellikler, ürünün/lerin vergiler dahil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.

4.3. SATICI, sözleşme konusu ürünün/lerin sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen nitelikleri haiz, varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

  1. Cayma Hakkı:

5.1. ALICI’nın, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya malın gösterdiği adresteki 3. kişi/kuruluşa teslim edildiği tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde malı reddederek/iade ederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu taahhüt ederiz.

5.2. Cayma bildiriminin SATICI’ya ulaşması tarihinden itibaren 10 (on) gün içerisinde malın SATICI’nın 1.1inci maddede belirtilen ürün iade adresine geri gönderilmesi zorunludur. ALICI iadeye ilişkin masraflardan sorumludur.

5.3. Cayma hakkının kullanılabilmesi için bu süre içinde SATICI’ya bu hakkın kullanıldığının;

  1. SATICI’nın madamlotusshop@gmail.come-posta adresine gönderilecek bir e-posta aracılığı ile

bildirebilecektir.

Satıcı, kendisine bu şekilde bir bildirimde bulunulmadan yapılan iadeleri kabul etmeme hakkına sahiptir.

5.4. ALICI, cayma hakkını kullanırken;

  1. ALICI’ya veya ALICI’nın Teslim Edilecek Kişi olarak tayin ettiği kişiye teslim edilen ürünün faturasını,
  2. Kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak iade edilecek ürünleri cayma hakkının kullanıldığının bildirilmesinden itibaren 10 gün içinde SATICI’ya gönderecektir.
  3. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI’ya teslim edilen ürünün SATICI’ya iade gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslı, irsaliye, sertifika, sigorta formları, ürün kutusu, ambalajı gibi kendisine gönderilen tüm evrak ve materyalleri iadesi zorunludur. Bu belgelerin tam ve eksiksiz olarak SATICI’ya ulaşmasını takiben iade şartlarının yerine getirilip getirilmediği SATICI tarafından incelenir. İade onaylanırsa, ürün için ödenmiş olan meblağın tamamı 10 (on) gün içinde hangi yolla ödendiyse / eft, havale, kredi kartı) aynı yoldan iade edilir. SATICI tarafından inceleme yapılan iade ürünlerde tespit edilen hasar, eksik v.b. gibi maddi kayıplar müşteriye rapor edilir ve gerekli maddi kesinti yapılarak para iadesi yapılır.
  4. SatıcınınVergi muhafiyet Belgesi varsa satısile ilgili belge asli veya Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli SATICI tarafından karşılanır. İade gönderimi sırasında, kargo firmalarından, ya da iade işlemini gerçekleştiren ALICI’dan kaynaklanan sebeplerle, ürün ve ürünle birlikte gönderilen evrak ve materyallerde meydana gelen bozulma ya da benzeri değer kaybettirici her türlü durumun sorumluluğu iadeyi gerçekleştiren ALICI’ya aittir.
  1. Ürünlerde üretimden kaynaklanan tamiri mümkün olmayan hasarlarda koşulsuz ürün değişikliği ve süresi içinde cayma hakkı müşteriye aittir. ALICI bu durumda hasar dolayısıyla bedel indirimi talep edebilir. Hatalı kullanım, kaza, kullanımdan kaynaklanan eskime veya deformasyon gibi kullanıcı kaynaklı oluşan ürün hasarları bu kapsama dâhil değildir.

ALICI ya da 3. kişi, ürün iadesiyle birlikte, kendisine gönderilen fatura, irsaliye, sertifika, sigorta formları, ürün kutusu, ambalajı ve diğer tüm evrak ve materyalleri, eksiksiz olarak SATICI’ya göndermekle yükümlüdür. Fatura aslı gönderilmeyen ürünlerin KDV’si ve varsa diğer yasal yükümlülükleri iade edilmez. İade gönderimi sırasında, kargo firmalarından, ya da iade işlemini gerçekleştiren ALICI’dan kaynaklanan sebeplerle, ürün ve ürünle birlikte gönderilen evrak ve materyallerde meydana gelen bozulma, hasar ya da benzeri değer kaybettirici her türlü durumun sorumluluğu iadeyi gerçekleştiren ALICI’ya aittir.

5.5. ALICI, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanmadığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu olacaktır

5.6. Cayma bildirimi yapılmadan SATICI’ya gönderilen ürünlere ait nakliye ücreti ALICI tarafından karşılanacaktır. ALICI bu durumda söz konusu nakliye ücretini ödeyeceğini bilir ve kabul eder.

5.7. Aşağıdaki mal veya hizmetlerde TÜKETİCİ cayma hakkını kullanamaz:

  1. a) Tüketicinin özel istekleri veya onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda üretilen (üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye/kişisel ihtiyaçlara özel hale getirilenler dahil) mallar;
  2. b) çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar;
  3. c) tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan iç çamaşırı, mayo ya da kozmetik ürünleri gibi mallar;
  4. d) tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallar;
  5. e) malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemeleri;
  6. f) fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetler;
  7. g) abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlar;
  8. h) belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesi hizmeti;

ı) tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallar;

  1. i) elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallar ve tüketici onayı ile cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler ve
  2. j) ilgili mevzuat uyarınca mesafeli satış kapsamı dışında kabul edilen diğer mal ve hizmetler.

 

  1. İhtilafların Halli Ve Yetkili Mahkeme

Sözleşmenin uygulanmasında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca ilan edilen 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68. maddesinde belirtilen parasal sınırlar dahilinde TÜKETİCİ’nin ürünü/leri satın aldığı ve ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

  1. Taraflar:

SATICI  :Ayşe Nilüfer ERDENDOĞDU( Madam Lotus)

 

ALICI     :

 

TARİH  :

Ekler:

EK- 1: Ücret Detay Dokümanı

ÜCRET DETAY DOKÜMANI

;Mesafeli Satım Sözleşmesi’ne konu olan Ürün(ler)e ilişkin ücret detayları aşağıdaki gibidir:

 

  1. Ürün Cinsi/Modeli:

 

Ürün adedi:

 

Satış Fiyatı (KDV dahil):

 

Vadeli Fiyatı (KDV dahil):

 

Ara Toplam:

 

Indirim     :

TOPLAM :

 

Ödeme Şekli ve Planı:

Teslimat Adresi:

 

Teslim Edilecek Kişi:

Fatura veya satış belgesi Adresi:

Mesafeli Satış Sözleşmesine İlişkin Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

Değerli Müşterimiz,

Madam Lotus olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve özel hayatınızın gizliliğine son derece saygı duyuyor ve önem veriyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca “Veri Sorumlusu” sıfatıyla Madam Lotus olarak, www.madamlotus.com internet sitesinden (“Site”) alışveriş yapmanız ile ilgili haklarınız hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Tarafımızdan Toplanan Kişisel Veriler Nelerdir?

Aşağıda yer alan veri konusu kişi gruplarından sağladığımız hizmetlere ilişkin olarak ve faaliyetlerimiz kapsamında kişisel veri toplamaktayız. Söz konusu kişisel verileri, her şartta KVKK’da yer alan veri işleme ilke ve şartlarına uygun olarak ve işbu Metin’de belirtilen hukuki sebepler doğrultusunda işlemekteyiz.

Site’den alışveriş yapmanız halinde;

Adınız soyadınız,

E-posta adresiniz,

Adresiniz, Fatura Adresiniz, Teslimat Adresiniz (birbirinden farklı ise),

Cep telefonu numaranız.

Yapacağınız alışverişler, alışveriş tarihi, zamanı ve miktarı, alışveriş içeriği ürün bilgileri, ödeme şekli gibi alışveriş bilgileriniz.

Alışverişinizi kredi kartı ile yapmanız halinde Kredi kartı bilgileriniz ve bunun gibi bilgiler, (Madam Lotus) tarafından kaydedilmeksizin ilgili ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır).

Alışveriş işleminize ilişkin logolar ve IP adresiniz.

Kişisel Verilerinizi İşleme Amacımız ve Hukuki Sebebimiz Nedir?

Madam Lotus olarak,

Sözleşmenin ifası için veri işlemenin gerekli olması hukuki sebebine dayanarak; Madam Lotus’un ilgili departmanlarının faaliyetleri kapsamında sözleşmenin akdedilmesi, sipariş ettiğiniz ürünün adresinize gönderilmesi, fatura düzenlenmesi, ödeme alınması, bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde sorun ve şikayetlerinizi çözümlenmesi ve gerektiğinde buna ilişkin olarak sizinle iletişime geçilebilmesi ve sözleşmenin ifası ile ilgili diğer amaçlarla,

Hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi hukuki sebebine dayanarak; Madam Lotus’un ilgili departmanlarının faaliyetleri kapsamında 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili sair mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bilgi güvenliği başta olmak üzere diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebebine dayanılarak Madam Lotus’un ilgili departmanlarının faaliyetleri kapsamında sözleşmeden doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması amacıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Kişisel verilerinizi yukarıda sayılan ve KVKK’nın 5. ve 6. Maddesinde sayılan haller haricinde hiçbir şekilde başka bir ticari bir amaçla kullanmayacağız.

Kişisel Verilerinizi Toplama Yöntemimiz Nedir?

Site üzerinden vereceğiniz sipariş sırasında yukarıda yer alan kişisel verilerinizi bizimle paylaşmanız sırasında elektronik ortamda otomatik yollarla toplamaktayız.

Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarmaktayız?

Madam Lotus olarak kişisel verilerinizi ancak işbu Metin’de belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVKK’nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak üçüncü kişilere aktarmaktayız. Bu kapsamda;

Alışverişlerinizle ilgili işlemlerinizle ilgili olarak veya şikayet ve talepleriniz hakkında iletişim bilgileriniz, sizinle iletişime geçmek amacıyla; adres ve iletişim bilgileriniz satın alacağınız ürünleri size ulaştırmak amacıyla ve bilişim teknolojileri hizmetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. hizmetlerini almak amaçlarıyla Madam Lotus’un yurtiçi ve yurtdışında bulunan iş ortakları ve hizmet sağlayıcılarıyla (çağrı merkezi, gönderi, veritabanı, danışmanlık, vb. hizmeti veren firmaları ile) veya Madam Lotus ‘un bağlı şirketleri ile, bu firmalar tarafından Madam Lotus ‘un faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacı ile verilen hizmetler dâhilinde kullanılması kaydıyla

Alışverişinize ilişkin ödemenizi kredi kartı ile yapmayı tercih etmeniz halinde kredi kartı bilgilerinizi, Madam Lotus tarafından kaydedilmeksizin ilgili banka, elektronik ödeme kuruluşu vb. hizmeti sağlayan üçüncü kişilerle,

Müşteri (son kullanıcı), ödeme yöntemine, üyeliğine ve siparişine ilişkin bilgilerin, ödemenin gerçekleştirilebilmesi ve ödeme usulsüzlüklerinin önlenmesi, araştırılması ve tespit edilmesini temin amacıyla PayTR Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş.’ye aktarılmasına ve tarafından https://www.paytr.com gizlilik-politikasi/ adresindeki Gizlilik Politikası’nın en güncel halinde açıklandığı şekilde işlenmesine ve saklanmasına rıza göstermektedir.

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili sair mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla,

Yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge vermeve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla paylaşmaktayız.

KVKK Kapsamındaki Haklarınız Nelerdir?

Madam Lotus  tarafından verilerinizin işlendiği ve Madam Lotus’un verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde madamlotusshop@g.mail.com adresine e-posta göndermek suretiyle başvuruda bulunarak her zaman;

  1. a) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) kişisel verilerinizin işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme,
  3. c) kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme,

  1. d) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. e) kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Madam Lotus ‘un söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerinizi silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. f) kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere (d) ve (e) bentlerinde belirtilen taleplerinizin bildirilmesini ve aynı işlemleri gerçekleştirmelerini isteme,
  4. g) kişisel verilerinizin otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme,

ğ) kişisel verilerinizin kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme hakkına sahipsiniz.

Başvuruda;

  1. a) Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,
  2. b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
  3. c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

ç) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

  1. d) Talep konusu,

bulunması zorunludur. Konuya ilişkin bilgi ve belgeler de başvuruya eklenir.

Bu amaçlarla yaptığınız başvurunun ek bir maliyet gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifedeki ücret tutarını ödemeniz gerekebilir. Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç başvurunuz ulaştıktan sonra 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacaktır.

6698 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamındaki haklarınız hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun internet sayfasını (https://www.kvkk.gov.tr/) ziyaret edebilirsiniz.

                                 İPTAL VE İADE KOŞULLARI

  www.madamlotus.com Mesafeli Satış Sözleşmesi

İşbu sözleşme 13.06.2003 tarih ve 25137 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği internet üzerinden gerçekleştiren satışlar için sözleşme yapılması zorunluluğuna istinaden düzenlenmiş olup, maddeler halinde aşağıdaki gibidir.

Madde 1 – Taraflar

Madde 1.1 – Satıcı Bilgileri
Ayşe Nilüfer ERDENDOĞDU(Madam Lotus)
Adres:Valide-i Atik Mah.Eski Toptaşı cad. Nilüfer Apt.No:114 D:7  34660 Üsküdar/İstanbul

İade Adresi: Valide-i Atik Mah.Eski Toptaşı cad. Nilüfer Apt.No:114 D:3  34660 Üsküdar/İstanbul

Telefon : +90 530 889 84 14  – +90 532 608 74 07
E-Posta : madamlotusshop@gmail.com

Madde 1.2 – Alıcı Bilgileri
Müşteri olarak

Madam Lotus sitesine üye olan kişi.

Üye olurken kullanılan adres ve iletişim bilgileri esas alınır.

Madde 2 – Konu

İş bu sözleşmenin konusu, Alıcının Satıcıya ait Madam Lotus sitesinden elektronik ortamda sipariş verdiği, sözleşmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözleşmede satış fiyatı belirtilen mal/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. Alıcı, satışa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve “Cayma Hakkı” konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal/hizmeti sipariş verdiğini is bu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder. www.madamlotus.com sitesinde ödeme sayfasında yer alan ön bilgilendirme ve fatura veya vergi muhafiyeti bulunması sebebi ile satıs belgesi iş bu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.

Madde 3 – Sözleşme Konusu Ürün Bilgileri

Malın / Ürünün / Hizmetin türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi, satış bedeli, ödeme şekli, siparişin sonlandığı andaki bilgilerden oluşmaktadır.

Madde 4 – Genel Hükümler

Madde-4.1
ALICI, Madde 3’te belirtilen sözleşme konusu ürün veya ürünlerin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

Madde-4.2
Sözleşme konusu ürün veya ürünler, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI’nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir. Bu süre ALICI’ya daha önce bildirilmek kaydıyla en fazla 10 gün daha uzatılabilir.

Madde-4.3
Sözleşme konusu ürün, ALICI’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.

Madde-4.4
SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

Madde-4.5
Sipariş konusu ürünün teslimatı için bedelinin ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

Madde-4.6
Ürünün tesliminden sonra ALICI’ya ait kredi kartının ALICI’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini SATICI’ya ödememesi halinde, ALICI’nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde SATICI’ya gönderilmesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ALICI’ya aittir.

Madde-4.7
SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI’ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir.

Madde-4.8
Garanti belgesi ile satılan ürünlerden olan veya olmayan ürünlerin arızalı veya bozuk olanlar, garanti şartları içinde gerekli onarımın yapılması için SATICI’ya gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri SATICI tarafından karşılanacaktır.

Madde 5 – Cayma Hakkı

ALICI, sözleşme konusu ürününün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI’ya faks, e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün kutu/paket içeriğinin eksilmemesi ve ürünün yeniden satılabilir halde olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI’ya teslim edilen ürünün SATICI’ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli ALICI’ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal hükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkının kullanılmasından kaynaklanan EFT kesintisi, kargo gideri ve sair masraflar SATICI’ya aittir.

Madde 6 – İptal Etme

Siparişlerinizi iptal etmek istiyorsanız, siparişiniz aynı gün mesai bitimine kadar kargoya teslim edilmeden 0 (530) 530889 84 14 – 0 (532) 608 74 07  numaralı telefonlarımızdan bizi aramanız veya madamlotusshop@gmail.com posta yollamanız gerekmektedir. Tarafımızla yaptığınız görüşme sonucu siparişiniz iptal edilip ödemeniz kredi kartınıza iade edilecektir.

Siparişin gerçekleşmesi durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.